TERMÉKEINKA termőtalaj minőségének megóvása a negatív klimatikus változások miatt egyre nagyobb szerepet kap az agráriumban. Mint ismert, az elmúlt ötven évben 90%-al csökkent a talajok felvehető tápanyagtartalma. Ahhoz, hogy hosszútávon is életerős termőtalajt kapjunk, elengedhetetlen a helyes technológia megválasztása mellett, a megfelelő szervesanyaggal történő tápanyagutánpótlás, valamint a biomassza alapú gazdálkodás.

Balatonlellei telephelyünkön kétféle NÉBIH-engedélyes komposztterméket állítunk elő. Mindkét készítményünkről elmodható, hogy a magas, jól stabilizált, 50% körüli szervesanyag-tartalmával nemcsak a talaj víz- és levegőháztartását javítja, hanem a talajszerkezetre gyakorlott pozitív hatása is nagyban segíti a tápanyagok hasznosulását, ezáltal megkönnyíti a talajmunkálatokat, illetve segít a felszín alatti vizek megóvásában is. Továbbá azáltal, hogy a kezelés hatására a talajélet aktivitása megnő, a mikroelemek felvehetősége és a felhasznált növényvédő szerek hatékonysága javul.

Mindezek mellett azt is érdemes megemlíteni, hogy szerves talajerőpótlóink az érett istállótrágyával szemben is jelentős előnyökkel bírnak, mint például: koncentrált makroelem-tartalom (akár négyszeres foszforhatóanyag-tartalom), biztosan végbement biológiai folyamatok, stabil humuszformák, homogén szemcseösszetétel (a rostálásnak köszönhetően), illetve a hőképződés hatásásra a gyommag nagyrésze elpusztul, hatástalanná válik.

Most pedig ismerje meg közelebbről is termékeinket, amelyek az Agrár-környezetgazdálkodási előírásoknak is (AKG) megfelelnek:

Talajdoktor


Szennyvíziszap-tartalmú komposztunk, amely a humán táplálékláncból kikerülő magasabb mikro- és mezoelemekkel van ellátva. A növénytáplálkozási hiánybetegségek megszüntetésére kiválóan alkalmas (Mg, Fe, S, Ca, stb.). Hatását tekintve startertrágyaként felhasználható a magas foszfortartalom miatt. A Talajdoktorban optimális a felvehető tápanyagoknak és a stabil humuszanyagoknak az aránya, ezért a kationcserélő- és a tápanyagmegtartó-képessége átlagon felüli.

NÉBIH-engedélyokirat szám: 6300/20134-2/2019.


KÉK Komposzt


Tisztán zöldhulladékból, biológiai irányítással készített komposztunk, melyben kiemelkedően magas a kálcium és magnézium tartalom, emelett jelentős káliumtartalommal bír. Elsősorban konyhakertekbe, illetve a talaj vízmegtartóképességének a javítására, valamint termesztőközeg készítéshez ajánljuk.

NÉBIH-engedélyokirat szám: 04.2/3490-4/2018.