Aktuális hírek

Alzinger Lepton 5100 - teszt

Regensburgból érkezett hozzánk az az 5 frakcióra szétválasztó tárcsás rosta, amelyet egy egynapos tesztnek vethettünk alá. A tulajdonos, Richard Alzinger személyesen mutatta be nekünk csapatával gépük tudását.

Továbbképzés Ausztriában

A héten ismét gépet teszteltünk a telepen. A címben nevezett windsiftert volt módunk a telephelyünkön kipróbálni. A többnapos légszeparátorteszt számos hasznos információval szolgált számunkra. 

Továbbképzés Ausztriában

Vállalatunk nagy hangsúlyt helyez a munkatársak szakmai tudásának folyamatos bővítésére is. Hogy minél több ismeretre tehessünk szert a nemzetközi komposztálás területén, ellátogattunk egy hétre az URS Landmanagementhez, ahol elsajátítottuk a Lübke-Hildebrandt féle komposztálás alapismereteit, illetve szakmai diskurzust folytattunk a különböző komposztálási metódusokról.

Légszeparátorteszt

A minél jobb minőségű végtermék elérése céljából osztrák gyártmányú gépet teszteltünk a lelleli telepünkön.

Célunk nem lehet más, mint a szennyeződésmentes, tiszta komposzt.

Gépláncpróba a telephelyen

A még hatékonyabb munkafolyamatok után kutatva, rendszeresen próbálunk ki különböző innovatív ötleteket, technológiákat.

Ez történt a mai napon is, amikor egy kalapácsos aprítógépet és egy csillagrostát kapcsoltunk össze a még eredményesebb előkezelés reményében.

Elindult a komposztkijuttatás

Lengyeltóti közelében megkezdték az első gazdák a Talajdoktor komposztunk kiszórását a szántóföldekre.

A képen éppen Kondor Balázs gazdálkodó 20 hektáros területére juttat ki Paldesz Zoltán 5,5 t / Ha-ral termésnövelő anyagunkból a repce alá.

Aprítógép-tesztelés

A közelmúltban kipróbálhattuk balatonlellei telephelyünkön a Komptech Crambo 5200-as alacsony fordulatú aprítógépét. A néhány órás tesztüzem alatt keletkezett több száz köbméter darált zöldhulladék egy kísérleti prizmába kerül feldolgozásra. Ennek eredményéről később be fogunk számolni.

Elindult bankkártyás fizetési szolgáltatásunk

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy mostantól bankkártyával is fizethet balatonlellei telephelyünkön.

Az aktuális komposzt- és zöldhulladék leadási árakat itt találja: Árlista

Szakmai út Németországba

Az idei évben ismét ellátogattunk a világ legnagyobb környezettechnológiai kiállítására, az IFAT-ra.

Számos német és osztrák partnercégünkkel sikerült eszmecserét folytatni, valamint megismerhettük a legújabb technológiai eszközöket, fejlesztéseket is.